Czekoladowy świat

Zostało ci dużo masła czekoladowego, a nie wiesz do końca, co miałabyś z nim zrobić? Oto kilka pomysłów na pyszne wykorzystanie rej słodyczy. Pierwszy pomysł – użyj masła czekoladowego jako polewę lub po prostu dekorację muffinek czy innych ciastek. Z całą pewnością będzie to oryginalna i przepyszna ozdoba. Kolejny pomysł, jest banalny, ale jest również dowodem na to, że w prostocie tkwi siła. Wykorzystaj masło jako nadzienie do naleśników. Coś pysznego! Trzecia propozycja użycia masła czekoladowego to smarowidło do grzanek na ciepło. Warto spróbować takiego właśnie połączenia. Ostatnią propozycją na niestandardowe wykorzystanie masła orzechowego jest użycie go przy gofrach. Czas odstawić na bok bitą śmietanę i spróbować czegoś zupełnie odmiennego.

A na koniec warto wspomnieć, że nikt nie broni zaszyć się od czasu do czasu w spokojnym kącie ze słoiczkiem masła orzechowego i łyżeczką i delektować się samym tylko smakiem tego cudownego specyfiku.

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby zostawić komentarz.