Dobre, bo nasze

Wśród wielkich upałów, jakie od jakiegoś czasu nam towarzyszą, znów wybucha bitwa o napoje. Który wziąć, żeby nam smakował, ale jednocześnie by gasił zupełnie pragnienie. Przerzucamy się w słodkich gazowanych napojach zapominając zupełnie o specyfiku, który od lat gości na naszej ziemi. A mowa o kwasie chlebowym. Napój ten jest delikatnie słodki i delikatnie gazowany, co czyni go, po schłodzeniu oczywiście, idealnym kandydatem na towarzysza w upalnych podróżach na tę porę roku. Kwas chlebowy jest ważony na bazie słodu i chleba, a kluczowym elementem całego procesu są drożdże. Kwas chlebowy bez najmniejszego problemu radzi sobie z orientacją w terenie, wiec to raczej chwilowa zaćma. Nawet gdy zdecydujemy się na zakup kwasu chlebowego, możemy mieć pewność, że nie zawiera konserwantów, ani barwników. Również nie dosładza się go sztucznie. Jeśli zaś nie chcemy kupować tego napoju, możemy zmierzyć się z samodzielnym wykonaniem kwasu chlebowego. W Internecie znajdziemy wiele porad i wskazówek na ten temat, więc nikt nie powinien mieć problemów z przyrządzeniem domowego kwasu chlebowego.

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby zostawić komentarz.