H. Szymanderska – Dania z anegdotą

Książka zawiera przepisy na najpopularniejsze sosy, sałaty, przekąski, dania rybne oraz mięsne i desery. Potrawy te posiadają oczywiście swoją historię, którą autorka w miarę możliwości i wiedzy przytacza, co sprawia, że ta książka kucharska staje się niezwykle ciekawa i ciężko się od niej oderwać. Prócz przepisów, znajdziemy w tejże książce liczne, niesamowicie zabawne historyjki i anegdoty, które oczywiście nawiązują tematyką do zachowania przy stole, gotowania oraz pieczenia. Książka jest arcyciekawym źródłem wiedzy o potrawach, ich historii, znaczeniu oraz anegdotach z nimi związanych. Warto zajrzeć nawet nie tyle po to, by nauczyć się gotować coś nowego, ale choćby po to, by poszerzyć swoją wiedzę na temat kulinariów i ich historii. Pozycja dla każdego, nawet zupełnie początkującego kucharza, a może i nawet dla osoby, która gotować nie znosi, bo z całą pewnością i takie osoby mogą znaleźć w tej publikacji wiele ciekawych dla siebie informacji.

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby zostawić komentarz.