J. Hammelman – Chleb

Jest to najlepsza publikacja dotycząca wypiekowi chleba. Zawiera w sobie sto czterdzieści przepisów na różne pieczywo. Każdy znajdzie coś dla siebie, a co więcej, znajdzie również wyraźne informacje dotyczące tego, w jaki sposób chleb przyrządzić. Chleb jest podstawowym produktem żywieniowym w naszej kulturze. Nie bez powodu mówi się, że „ktoś jest dobry jak chleb”. Jest on dla nas synonimem dobrobytu i bogactwa. Wyrażamy do niego szacunek. Warto więc dowiedzieć się więcej na temat tego, w jaki sposób można go zrobić oraz jakie istnieją jego rodzaje. Każda gospodyni domowa powinna choć raz w życiu spróbować upiec chleb. Taki domowy, prosto z własnego piekarnika to niesamowita radość i satysfakcja. I możemy być stuprocentowo pewni przecież, że nie zawiera on żadnych konserwantów! Warto zajrzeć do tej książki i zmierzyć się z wypiekiem własnego chleba. Może uda ci się stworzyć własną recepturę na podstawie modyfikacji znanych już przepisów lub do tego stopnia spodoba ci się idea własnej domowej piekarenki, że zrezygnujesz z zakupu pieczywa na rzecz własnych eksperymentów w zakresie wypieku chleba.

 

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby zostawić komentarz.