Koreczki – kanapeczki

Koreczki w postaci małych kanapeczek to doskonała przekąska dla dzieci lub przystawka na rodzinna imprezę. Do ich przyrządzenia potrzebujemy chleba tostowego, nieco sera, ketchup, ogórek konserwowy, szynkę i majonez. Najpierw przyrządzamy odpowiednio chleb tostowy: od każdej kromki odrywamy skórkę a pozostałą część dzielimy nożem na cztery równe części. Powstają nasze małe „kanapeczki”. Następnie należy posmarować je ketchupem lub majonezem. Ciekawym rozwiązaniem jest również połączenie tych dwóch składników i stworzenie własnego, oryginalnego sosu. Przy czy dwa kawałki smarujemy z obu stron (będą znajdowały się w środku naszych koreczków, natomiast kolejne dwie tylko z jednej strony (gdyż będą one górą i dołem naszej kanapki). Pozostałe składniki należy teraz pokroić na drobne kawałeczki: ogórka, ser oraz szynkę. Tak przyrządzone składniki składamy teraz w całość według kolejności: kanapeczka, ogórek, ser oraz szynka, kanapeczka posmarowana z obu stron, ogórek ser oraz szynka, druga kanapeczka. Tak przyrządzone koreczki nabijamy na wykałaczkę i układamy równomiernie na płaskim talerzu.

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby zostawić komentarz.