Kurczak z makaronem

Składniki: duży filet z piersi kurczaka, marynowane rydze (mogą być również inne grzyby, jednak te będą najlepsze w tej potrawie), pół kilko makarony grube rurki (jak do penne), 200 ml śmietany 18%, Pomysł na kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym, 150 ml wody, sól i pieprz według uznania.

Filet z kurczaka umyć i oczyścić, a następnie pokroić w kostkę i podsmażyć do zabrązowienia na gorącym oleju. Do podsmażonego kurczaka dodać marynowane grzyby. Śmietanę wymieszać z wodą, a następnie dodać Pomysł na, i znów dokładnie i solidnie wymieszać (żeby nie było żadnych grudek). Dodać sos do kurczaka na patelni. Na koniec należy ugotować makaron al dente.

Jest to potrawa idealna na kieszeń i możliwości studenckie. Prosta potrawa do przygotowania w kilka chwil, a tym samym pożywna i sycąca.

 

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby zostawić komentarz.