Pastelowy lukier

Planujesz przyozdobić swoje wypieki lukrem, ale znudził ci się już ten zwyczajny, biały kolor? Chciałabyś udekorować swoje pączki czy babeczki tak, jak jest to pokazywane w programach kulinarnych? Chciałabyś, żeby twoje wypieki mieniły się różnymi kolorami? Nie musisz używać do tego żadnych chemicznych barwników. Różne kolory lukru możesz uzyskać prostymi, domowymi sposobami.

Kolor różowy uzyskasz, gdy zamiast wody podczas robienia lukru, dodasz soku malinowego. Możesz bez problemu uzyskać taką intensywność koloru, jaka Ci się podoba. Zieleń jest powodowana dodaniem do wody liści szpinaku (nie bój się o smak – wszystko będzie dobrze!). By mieć pomarańczowe akcenty lukrowe, zamiast wody, weź sok marchewkowy. Niebieska polewa wyjdzie po zastąpieniu wody sokiem jagodowym, a żółta sokiem brzoskwiniowym.

A teraz do dzieła – pączki same się nie upieką!

 

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby zostawić komentarz.