Żeberka z kiszoną kapustą

Niemal każdy z nas uwielbia żeberka. Tutaj mamy przepis na żeberka z kiszoną kapustą. Jest on bardzo prosty i nie wymaga wielkich umiejętności. Do przyrządzenia smakowitego obiadu będziemy m.in. potrzebowali: prawie kilogram żeberek, ok. 0,5 kg kapusty kiszonej, kilka łyżek maki pszennej, dwie cebule, trzy ząbki czosnku, przyprawy (m.in. kminek, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, ostra papryka, przyprawa „uniwersalna”), oliwę. Na początku należy przygotować żeberka rozcinając je na mniejsze części oraz przygotować czosnek, rozcierając go na drobne kawałki. Przygotowane w ten sposób żeberka wstawiamy do lodówki zawinięte w folię aluminiową wraz z czosnkiem, majerankiem i zielem angielskim. Po kilku godzinach żeberka wyjmujemy, obtaczamy w mące, smażymy wraz z cebulą po czym wkładamy je do piekarnika, razem z kiszoną kapustą. Całość zalewamy wodą – ok. 1,5 litra. Przygotowaną w ten sposób potrawę dusimy w piekarniku ok. dwóch godzin. Żeberka są gotowe. Smacznego!

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby zostawić komentarz.