Zupa pomidorowa

ajbardziej popularna i najprostsza w wykonaniu jest zupa pomidorowa. Do jej przyrządzenia potrzebujemy ok. 4 litrów wody, kilka żeberek wieprzowych, kilka marchewek, cebulę, odpowiedni makaron, koncentrat pomidorowy, śmietanę oraz mąkę przesznną. Najpierw należy doprowadzić do wrzenia wodę po czym umieszczamy w niej przygotowane żeberka. W międzyczasie należy przygotować makaron, który gotujemy według przepisu na opakowaniu i po przyrządzeniu – odcedzamy. Najlepszym makaronem do zupy pomidorowej jest makaron tzw. „muszelki”. Po godzinie gotowania żeberek do wody wlewamy ok. 3 – 4 łyżek koncentratu pomidorowego i razem z koncentratem należy gotować jeszcze ok. 15 minut. W międzyczasie trzeba przygotować do naszej zupy tzw. zacier – 3 łyżki śmietany mieszamy z mąką pszenną, wlewamy do prawie gotowej zupy i nadal gotujemy. Spróbuj smak i dopraw jeszcze przyprawami, włóż zieloną natkę pietruszki. Zupa gotowa !

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby zostawić komentarz.